Китай бил обект на 500 000 кибер атаки

1
40

Приблизително петстотин хиляди кибернетични атаки са били насочени към компютри в Китай през миналата година, като почти половината от тях са с източник, намиращ се отвъд океана. Това е съобщено от китайското правителство, след като неотдавна страната беше обект на предположения, че е извършила множество компютърни атаки по света.

Според китайска агенция за контрол, мнозинството от атаките са били под формата на троянски коне, инсталирани на компютрите с цел да бъдат следени действията на потребителя и да бъде получаван достъп до личните му данни.

14,7% от тези атаки били от IP адреси в САЩ и 8% в Индия.

Данните са съобщени от местния National Computer Network Emergency Response Coordination Center.

Компанията за компютърна сигурност McAfee Inc. съобщи в началото на август, че кибернетични атаки, извършвани вече в продължение на повече от пет години са насочени към над седемдесет институции, вкл. правителства на държави. Сред идентифицираните обекти на атаките били ООН, МОК и много американски компании.

McAfee съобщи, че виновникът най-вероятно е държава и подозренията паднаха преобладаващо върху Китай.

Китай не е отговорил официално, но държавна медия е заявила, че спекулацията за китайска връзка е безотговорна. Китай е отхвърлил всички обвинения в хакерство и е заявил, че държавата е жертва на хакери, съобщава Асошиейтед Прес.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари