Китай възстанови достъпа до кино енциклопедията IMDb

0
43

Китайските власти разблокираха достъпа в страната до популярния кино ресурс IMDb, съобщава Agence France-Presse. Според агенцията, ограничения са били премахнати в сряда, 6 март.

На разположение са както английската, така и китайската версии на сайта. Както отбелязват китайските медии, отблокирането на IMDb е пълна изненада. Но какво е мотивирало действията на властите, не се съобщава.

В китайския сегмент на интернет действа строга държавна цензура. Властите ограничават достъпа на гражданите до много от популярните чуждестранни ресурси, а местните услуги редовно изтриват нежелани съобщения.

Сайтът imdb.com, най-големият онлайн ресурс за кинематография, бе блокиран в Китай през 2010 година. Като една от възможните причини за това се спряга статията за документалния филм за Тибет, която ръководството на ресурса помести на главната си страница.

Както отбелязва The Verge, възстановяването на достъпа до IMDb съвпадна с възхода на китайската филмова индустрия, който, от своя страна, свързват с облекчаването на ограниченията за гледане на чуждестранни филми.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари