Курсовете на основните криптовалути стремително отиват надолу. Това е реакцията на пазара на изявлението на Народната банка на Китай, че ICO в тази държава е вече забранено и всички операции по първично предлагане са вече прекратени.

ICO (Іnіtіаl Соіn Оffеrіng) е първичното предлагане на нова криптовалута. Обикновено този процес се сравнява с IPO – предлагане на акции на борсата, но в действителност ICO се прави за групово финансиране. Стартъпът продава така наречените токени или с други думи купони. Ако ICO е успешно, токените излизат на борсата и тяхната цена би трябвало да нарасне, а след стартирането на проекта, те се използват като вътрешна валута, като не бива да се забравя, че токените могат да бъдат заплатени с цифрова валута.

След тази новина от Китай, курсовете на всички основни криптовалути буквално се сринаха. Ethereum, която най-често се използва от другите стартъпи за ICO, само за едно денонощие падна с 20% от $351 до $280. Курсът на Bitcoin, който към днешен ден играе ролята на цифрово злато, падна почти с 10% – от $4649 до $4052 и трендът вече е отрицателен.

Това решение на китайските власти повлия и на цените на токените на някои проекти. Така например, токенът SNT на стартъпа Status, спадна с 30%.

Това е може би най-сериозното изпитание за Bitcoin и на практика всички финансови анализатори следят неговото състояние.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
18 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари