Китайските регулаторни органи взеха решение „изцяло да блокират“ работата на всякакви платформи, даващи възможност на хората да купуват или продават виртуална валута в страната.

В началото на месеца Китай забрани финансиране чрез първичното предлагане на цифрови монети или токени на територията на държавата. Малко по-късно в Китай спряха работата си криптовалутните борси. Сега предстоят нови ограничителни мерки с още по-големи рестрикции, които засягат всички действия с цифрови пари.

The Verge съобщи, че в края на миналата седмица китайските правителствени ръководители на затворено заседание в Пекин са утвърдили документ, който задължава всички валутно обменни бюра, организации и институции да „разкрият всички свои операции и да предоставят цялостна информация за банковите сметки, използвани от клиентите за работа с цифрова валута„. Информацията трябва да бъде представена най-късно до тази сряда. Китайските власти вече информираха всички за своето решение за забрана на всякакви операции с криптовалути. Специално се подчертава, че в страната ще бъдат забранени и операциите чрез чуждестранните онлайн услуги за обмен на криптовалути, като например Coinbase в САЩ. Достъпът до тези услуги ще бъде забранен чрез „Великата китайска защитна стена“.

В края на миналата седмица трейдърите предполагаха, че китайското правителство ще позволи използването на P2P или външни платформи, но това очевидно няма да стане.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари