Китай заплаши с арест лидерите на InterDigital

0
47


Ръководителите на популярната компания за патенти InterDigital със сигурност скоро няма да посетят Китай. Органите на властта в азиатската държава са заплашили лидерите на компанията с арест ако се опитат да посетят страната. Това съобщава авторитетното издание Reuters.

Според сведенията преди време InterDigital e внесъл жалба в американската комисия по търговията с молба да бъдат разследвани конкретни китайски компании. От патентната компания настояват, че въпросните фирми, в това число влизат и гиганти като ZTE и Huawei, са нарушили конкретни патенти и това трябва незабавно да бъде разследвано.

Действията на InterDigital обаче никак не са се харесали на властимащите в Китай, които от своя страна са направили обратното – започнали са разследване срещу патентната компания. Вследствие на това към InterDigital били отправени обвинения за нарушаване на антимонополния закон в страната.

От китайските служби предложили на изпълнителния директор на компанията Бил Мерит среща, в която да се обсъдят двете гледни точки. ИТ експертът обаче отвърнал, че не би могъл да се появи на предложената дата, а вместо това може да изпрати свои заместници. В отговор на това от Китай изрично заявили, че не могат да гарантират сигурността на който и да е заместник на Мерит.

„За нас е просто невъзможно да се съгласим с разследване, което е придружено със заплахи към членове на компанията“ възмутено заяви изпълнителният директор на InterDigital.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари