fbpx
-0.5 C
София

Китай започва антимонополно разследване на Google

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Китай започва антимонополно разследване на Google, в рамките на което ще бъде разгледана доминиращата роля на интернет гиганта в сферата на мобилните операционни системи.

Reuters съобщи, че Huawei още миналата година е предложил на антимонополните органи на Китай да започнат подобно разследване. Според тази информация, китайското антимонополно разследване на интернет гиганта е планирано да започне през месец октомври тази година. Но на него може да окаже влияние бъдещото развитие на отношенията между САЩ и Китай.

Това разследване последва след действията на администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп, които сериозно нарушиха работата на редица китайски технологични компании. Той се позова на това, че те могат да бъдат заплаха за националната безопасност. Сред тези действия са поставянето в черния списък на китайския технологичен гигант Huawei, натискът върху TikTok и други.

Всичко това се случва на фона на сериозното преразглеждане на китайското законодателство, като се предвижда включва забрана за износ на китайски ИИ технологии, нови много големи глоби за неспазване на местните закони и нови критерии за оценка. Новите закони ще бъдат приети съвсем скоро и всички чуждестранни компании ще трябва да ги спазват на територията на Китай, независимо дали са IT компании или са от друга сфера.

Това разследване ще разгледа обвиненията на китайския бизнес, че Google може да нанесе колосална вреда на китайските компании на глобалния пазар. Конкретен пример за това е Huawei, понеже липсата на лицензи за Android ще доведе до загуба на доверие и приходи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
ако мине
ако мине
1 година

Щял да им донесе тотална вреда.
Ха!
Ами проектирайте си сами операционна система и приложен софтуер към нея, бе отворковци. Ама не е хич толкова лесно, като да крадеш или ползваш такива от други.

noname
noname
Отговор на  ако мине
1 година

Те вече имат…

Трол
Трол
Отговор на  noname
1 година

Това което имат е върху основата на андроид! Въпроса е защо не направят нещо от нулата!

noname
noname
Отговор на  Трол
1 година

Верно си трол и при това да ме извиняваш неинформиран

Име*
Име*
1 година

те google са баннати в Китай какъв монопол какви пет лева, тия тотално превъртяха…

Става въпрос
Става въпрос
Отговор на  Име*
1 година

за Android а не за Search, чети малко :).

Име*
Име*
Отговор на  Става въпрос
1 година

ти чети google са под тотална забрана в Китай както и хиляди други сайтове, не можеш да ги достигнеш по никакъв начин освен впн

AxOx
AxOx
Отговор на  Име*
1 година

„доминиращата роля на интернет гиганта в сферата на мобилните операционни системи“ – става дума точно за Андроид, а не търсачки и прочие. Сега си представи как Андроид е блокиран за цял Китай, а утре за всеки който получава китайска стока или продукт.

Той
Той
1 година

Това наистина ме забавлява 😀

Евлоги
Евлоги
1 година

Лпгато грабеха технологии не реваха. Откраднаха от Сименс Маглев и се правят на цапнати. Отдавна трябваше да се извади тоягата срещу Китай.За всичко са виновни алчните акционери.

fox4o
fox4o
Отговор на  Евлоги
1 година

Американците сигурно нищо не са крали, всичко сами са си открили.. Ай стига с тея простотии. Всичко е глобална политика, Китай дръпна напред и САЩ търсят начини да я спрат. А какво ще стане ако обратно Китай реши да се отърве от облигациите дето държи.?

_nib_
_nib_
Отговор на  fox4o
1 година

И аз това се чудя.Във всеки един момент,ако китаеца се отърве от доларите си,ще занули американеца.Ще го завре на кучето в г.з.

penty
penty
Отговор на  _nib_
1 година

Много народ , много бързо забрави преди 10 години кой даде пари на САЩ да си оправят бузата дето забъркаха. И тези пари не са върнати …..
“ Я вместо да връщам да измисля за какво да му се разсърдя и готово“ …..

Петкан
Петкан
Отговор на  _nib_
1 година

Аха само дето Американците спрат ли да купуват от алито край с китай.

Анести
Анести
Отговор на  fox4o
1 година

Айсиктир, откраднали. За расия ли говориш. Даже силициевата долина са откраднали. Смешник.

Нови ревюта

Подобни новини