Китай започна производството на първото лекарство срещу коронавируса

5
2138

В Китай започна производството на първото лекарствено средство срещу коронавируса COVID-19. Засега китайските медици не съобщават механизма, по който действа новото лекарство, няма информация за клиничните тестове и дали изобщо са провеждани.

Новото лекарство носи името Фавипиравир (Favipiravir) и е официално одобрено от правителството на КНР за продажби на китайския пазар. Това е първото в света лекарствено средство, което е разрешено за лекуване на хора от коронавируса COVID-19. Медикаментът се произвежда от един от най-големите фармацевтични производители в Китай – компанията Zhejiang Hisun Pharmaceutical.

Препаратът е включен в списъка с лекарства, които могат да са ефективни срещу коронавируса от Ухан. Засега няма никакви подробности по какъв начин действа това лекарство върху човешкия организъм.

Към днешен ден в Китай са изолирани над 760 милиона души. Според статистиките от понеделник, загиналите са 1777 души.

Новото е, че бе официално регистриран първият заболял от COVID-19 в Африка. В началото на седмицата египетските власти съобщиха за първия болен от китайския коронавирус. Това е чужденец, който е пристигнал в Египет без симптоми на болестта. Засега извън епидемията е единствено Южна Африка.

Да напомним, че новият коронавирус е многократно по-заразен от грипа, а неговият инкубационен период, когато човек без симптоми на болестта, е заразен за околните, възлиза на 24 дни. СЗО не потвърди тази информация, но в редица страни изолацията на пристигащите от Китай бе удължена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари