Китай започна производството на първото лекарство срещу коронавируса

5
2063

В Китай започна производството на първото лекарствено средство срещу коронавируса COVID-19. Засега китайските медици не съобщават механизма, по който действа новото лекарство, няма информация за клиничните тестове и дали изобщо са провеждани.

Новото лекарство носи името Фавипиравир (Favipiravir) и е официално одобрено от правителството на КНР за продажби на китайския пазар. Това е първото в света лекарствено средство, което е разрешено за лекуване на хора от коронавируса COVID-19. Медикаментът се произвежда от един от най-големите фармацевтични производители в Китай – компанията Zhejiang Hisun Pharmaceutical.

Препаратът е включен в списъка с лекарства, които могат да са ефективни срещу коронавируса от Ухан. Засега няма никакви подробности по какъв начин действа това лекарство върху човешкия организъм.

Към днешен ден в Китай са изолирани над 760 милиона души. Според статистиките от понеделник, загиналите са 1777 души.

Новото е, че бе официално регистриран първият заболял от COVID-19 в Африка. В началото на седмицата египетските власти съобщиха за първия болен от китайския коронавирус. Това е чужденец, който е пристигнал в Египет без симптоми на болестта. Засега извън епидемията е единствено Южна Африка.

Да напомним, че новият коронавирус е многократно по-заразен от грипа, а неговият инкубационен период, когато човек без симптоми на болестта, е заразен за околните, възлиза на 24 дни. СЗО не потвърди тази информация, но в редица страни изолацията на пристигащите от Китай бе удължена.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
favr
favr

айде бе десподов, пак с твойте 760 милиона изолирани… на ти ню йорк таймс: https://www.nytimes.com/2020/02/15/business/china-coronavirus-lockdown.html „Residential lockdowns of varying strictness — from checkpoints at building entrances to hard limits on going outdoors — now cover at least 760 million people in China, or more than half the country’s population“ айде да не приравняваме минаването през кпп и пълната изолация… пълна изолация има в 3 или 4 града, верно е че са големи градове, особено за нашите стандарти, ама там са не повече от 50-60 милиона, за останалите 700 милиона не важи пълна изолация, както писа в предната си статия, а… Виж още »

БегиМани
БегиМани

Мдааа, да обобщим… Палячото Перчем, не постигна нищо с митата и санкциите И реши да използва БИОЛОГИЧЕСКО ОРЪЖИЕ с/у Китай! И какво спечели ФАЩ от това? ЕДНО голямо НИЩО! Писах го и преди:

Цитат:


Трети закон на Нютон:
Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.


Няма нищо което да ме спре да направя атака на ФАЩ, електронна или физическа!

Shshsjdj
Shshsjdj

Оспех със атаката, сигорен сам, че ште се справиж

БегиМани
БегиМани

Ospeh в професионалното ти развитие като метач на улиците… 🙂 🙂 🙂

aan
aan

„Favipiravir, известен още като T-705 или Avigan, е антивирусно лекарство, разработвано от Toyama Chemical (група Fujifilm) в Япония с активност срещу много РНК вируси. През февруари 2020 г. Favipiravir се изучава в Китай за експериментално лечение на възникващата болест COVID-19“