BYD

BYD и Changan Automobile създадоха съвместно предприятие за производството на акумулаторни батерии за електромобили. Целта е създаването на гигантска фабрика с годишен обем на производство на акумулаторни батерии с мощност 10 гигаватчаса. Това е достатъчно за 100 хиляди модела Tesla Model S 100D с най-дълг пробег.

Заводът на BYD ще бъде построен на два етапа. При първия ще бъде осигурено производството на батерии с общ капацитет 5-6 GWh на година. При втория – още 4-5 GWh.

Към днешен ден и в най-близкото бъдеще Китай е основният пазар за електрическия транспорт. Гигантските обеми на производство са типични за Китай и са част от стратегията за завоюването на пазара.

Новата китайска гигафабрика е част от стратегията на компаниите за експоненциален ръст на продажбите на електромобили. Уеб порталът Clean Technica счита, че хората постепенно осъзнават възможностите на литиевойонни хранилища на енергия. А това означава, че в областта на стационарните акумулатори се очаква сериозен ръст.

BYD в началото започна с производството на акумулаторни батерии, но само за портативната техника. След това смени дейността си и се ориентира електрическите автомобили. А сега създава нови технологии за производство на акумулаторни батерии и за повишаването на тяхната ефективност.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари