fbpx
-4.1 C
София

Китай засне подозрителен куб на обратната страна на Луната

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

По време на изследвания на кратера Фон Карман на обратната страна на Луната китайският роувър Yutu 2 засне съвсем необичаен за лунния ландшафт обект. На доста размитата снимка се вижда изпъкналост във формата на правилен куб. Китайското национално космическо управление публикува снимката в социалните мрежи, като нарече обекта „Мистериозната къща“.

„Дали това не е някаква сграда, построена от извънземните след аварийно кацане?“ – спорят с престорена загадъчност под публикацията в социалната мрежа Weixin. „Или това е  космически кораб, който в миналото е изследвал Луната?“.

Разбира се, най-вероятното обяснение на този обект ще се окаже максимално простото – това е камък. Интересно е, че китайският лунен роувър трябва да измине още около 80 километра, за да може да заснеме всичко отблизо. Но това означава, че ще трябва да чакаме около от два до три месеца, преди странният обект да бъде подробно изучен.Тъй като Yutu-2 разчита на слънчевата светлина за енергия, той може да пътува само когато е светло, а през останалото време е в режим на хибернация. 

Понякога на повърхността на Луната се появяват камъни поради външни въздействия, както е на снимката по-горе. И всички знаем, че на естествения спътник на Земята извънземни няма. Нали така?

В социалните мрежи веднага започнаха спекулации, че това може да е нещо като Обелиска от „2001: Космическа одисея“ на Артър Кларк и Стенли Кубрик.

Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини