Китай прие по-строги закони относно контрола в Интернет

1
13

Китай одобри закони, които затягат контрола в Интернет още повече. Законно става изтриването на постове и страници, които съдържат “нелегална” информация. Задължени ще бъдат доставчиците на Интернет да предават такава информация на властите.

Новите регулации, които бяха обявени от официалната новинарска агенция Xinhua, също изискват Интернет потребителите да се регистрират с истинските си имена.

Китайските власти и компаниите като Sina Corp отдавна цензурират информация в мрежата, но това вече ще става напълно законно. Цензурата в Китай е нещо нормално, особено по политическите теми, политическия елит, а сайтове като Facebook, Twitter и YouTube са блокирани.

По-рано тази година правителството започна да задължава използването на истинските имена в микроблогинг платформата Weibo. Новите правила бяха бързо осъдени от потребителите.

“Сега те превземат Weibo и ще могат да записват и докладват всичко. Това ли е свободата на словото, което ни е обещано в конституцията?” е едно от многото оплаквания от различни потребители.

Според правителството затягането на контрола в Интернет е нужно за да се предотвратят злонамерените и анонимните обвинения онлайн, разпространението на порнография и паника породена от неверни слухове. Според китайското правителство в много други страни има подобни правила.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stormofblood
stormofblood

Два милярди души само с драконови закони се оправляват.. Китай е друга планета просто.