Китай създава военен кибер екип

1
13

Китайските военни са създали елитен отряд за интернет сигурност, натоварен със задачата да предотвратява евентуални кибер атаки, съобщават китайските власти, като отричат, че инициативата има за цел създаване на „хакерска армия”.

Народната армия за освобождение е инвестирала милиони щатски долари в проекта – за който се твърди, че трябва да бъде сигнална лампа за правителствата и бизнесите по света за намеренията на Пекин.

Екипът, носещ името „Cyber Blue Team” (син кибер екип), се състои от тридесет души.

САЩ, Германия, Австралия и други западни държави от дълго време насам твърдят, че хакери от Китай са отговорни за значителен брой атаки срещу правителствени и корпоративни системи по света.

Американската компанията за компютърна сигурност McAfee съобщи днес, че през февруари тази година хакери от Китай са проникнали в компютърните мрежи на мултинационални компании и са откраднали документи за предстоящи проекти, финансови данни и друга поверителна информация.

Според американски документи, публикувани в WikiLeaks, САЩ са убедени, че китайските управляващи са наредили извършването на хакерски кампании срещу Google и западни правителства.

В един от тези документи посолството на САЩ в Пекин съобщава, че е научило от „китайски контакт”, че Политбюро в продължение на години било прониквало в компютри в САЩ с цел да получава информация за духовния водач Далай Лама, който живее в изгнание в Тибет.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
zoidss Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
zoidss
zoidss

Сега да видя стиска ли им на американците да изпълнят заканата си