Китай ще строи град за информационно-изчислителни центрове

0
14

В близко бъдеще в Китай ще бъде създаден комплекс от информационно-изчислителни центрове с размерите на малък град. В проекта са включени административни и производствени сгради и структури.

Цялото съоръжение ще бъде с площ около 575 000 кв. м, съобщава американското списание ComputerWorld. Изграждането на комплекса ще започне със строителството на информационно-изчислителен център, който ще се простира на около 60 000 квадратни метра и който ще бъде изграден в сътрудничество с IT-концерна IBM.

В цялостния план на IT-града са включени и офис- и жилищни сгради. По този начин на практика се създава място, където работещите не само ще оперират с класическия изчислителен център, но ще могат да намерят жизнена и работна среда.

За проекта Китай ще получи помощ от правителството на САЩ. Специалисти от Министерството на енергетиката на САЩ ще допринесат с опита си в проектирането на енергоспестяващи конструкции за създаването на новите центрове. Подобно сътрудничество съществува от известно време с Индия.

В провинция Хъбей в Китай ще бъде създаден и заселен нов изчислителен комплекс. В първата фаза ще бъдат създадени седем електронно-изчислителни центрове, като във втората ще последват още шест. Приключването на всички строителни дейности се очаква през 2016 година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за