fbpx
-2.2 C
София

Класация на най-добрите антивирусни програми за ОС Windows 10 и 8.1

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Операционната система Windows 10, както и нейните предишни версии разполагат с Windows Defender, който от много IT-специалисти се счита за междинно звено, което осигурява защита преди инсталирането на по-сериозна антивирусна програма. Немският AV-TEST редовно тества антивирусните програми за различни операционни системи и сега публикува данни за корпоративната версия на Windows 10.

 

Лидер в този своеобразен рейтинг е антивирусната програма на Kaspersky Lab, която получи максималните 6 точки за защита, производителност и удобство на работа. На второ място се намира Trend Micro с 5,5 точки за производителност, като същият резултат демонстрира Bitdefender.

 

AV-TEST публикуваха резултатите от тестовете на ОС Windows 8.1. И тук на първо място е антивирусът на Kaspersky Lab (6,6,6), но този път заедно с Bitdefender (6,6,6) и Avira (6,6,6). При тези тестове McAfee има 5,5 за защита, а Symantec и Bullguard получиха 5,5 точки за производителност.

Windows Defender се представя доста добре и изпреварва Panda Security, ESET и Comodo със своите 4,5 точки за защита, 5 за производителност и 6 за удобство на работата. Най-зле в тази класация се представят ESET NOD32 (4,5, 4, 5,5) и ThreatTrack (3, 3, 3).

AV-TEST съветва да не се посещават съмнителни сайтове и да не се отварят прикачени файлове от непознати податели.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини