Клиентите на VIVACOM могат да водят разговори и без покритие на мобилна мрежа

14
2021

Операторът вече предлага услугата Voice over WiFi (VoWiFi)

За първи път в България потребителите ще имат възможност да провеждат разговори през мобилните си устройства без покритие на мобилна мрежа. VIVACOM стартира нова услуга WiFi Voice, при която клиентите ще могат да говорят, използвайки всяка налична Wi Fi мрежа на мястото, на което се намират на територията на страната. Разговорите ще са със същото високо качество, каквото телекомът осигурява и с мобилната си мрежа.

Услугата е надграждане на стартиралата миналата година 4G Voice за провеждане на гласови повиквания през 4G мрежата. Потребителите, които искат да използват WiFi Voice трябва да имат активна 4G Voice услуга и съвместимо устройство. При излизане от обхвата на WiFi мрежата автоматично преминава към 4G мрежата и обратно.

WiFi Voice е безплатна за клиентите на VIVACOM. За да я използват, потребителите трябва да я активират с изпращане на SMS с текст „START WiFi” на номер 1701.

Важно предимство е, че не се плащат допълнителни такси за използване на услугата. Включените минути в тарифата или допълнителния пакет са валидни и за обажданията с WiFi Voice. За удобство на потребителите,  разговорите проведени през WiFi Voice ще бъдат обозначени в детайлизираната справка на месечната фактура отделно.

Услугата стартира с моделите на Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro като VIVACOM и доставчиците на смартфони ще работят съвместно за разширяване на това портфолио.

Със старта на новата услуга, VIVACOM затвърждава стремежа си за внедряване на иновативни услуги, като следващото нововъведение за удобство на потребителите ще се случи още в рамките на близките 2 месеца.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
4 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
13 Автори на коментарите
Велислав ВелиновобонгоbluewaterМартинKuzmanovv Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Barni
Barni

Трябваше да бъде написано, че е платен материал.

Иван
Иван

Не, не е.

Даркчо
Даркчо

съвместимо устройство какво ли ще рече ?

Борислав Борисов
Борислав Борисов

За съжаление не работи на всички устройства които го поддържат.

Геуе
Геуе

Драги Сънародници,
след като влезе четвърти моб. оператор в Италия преди около година, цените паднаха.
Сага всички предлагат следното :
Неограничени разговори към всички ииии
50 ГБ. / петдесет / за 7 евро, т.е. за 14 лв.
Пак да кажа : ЗА 14 ЛЕВА, НЕОГРАНИЧЕНИ РАЗГОВОРИ И 50 ГБ. ИНТЕРНЕТ НА МАКСИМАЛНА СКОРОСТ.
Е*б*ем ти, войпове, уифита, мифита и др.

bure_s_barut
bure_s_barut

Във Франция за 20€ освен това, което си описал говоря с целия ЕС неограничено, Северна Америка, Китай и още няколко държави като уточнявам, че става дума за фиксирани и мобилни телефони.
Като между другото лимита от 50ГБ е само за висока скорост, но после пак си имаш интернет, но бавен. Аз повече от 15ГБ не съм правил на месец и то само, ако съм го ползвал да пускам интернет на компютър.
За Интернет в роуминг в ЕС имам 8ГБ. Естествено разговорите в роуминг в ЕС са си напълно неограничени.

bluewater
bluewater

Тук в милата ни татковина и Теленовият оператор и Аеднопоновия оператор които всъщност са вълци в овчи кожи поддържат по високи цени от най-Вивастария. Което ме навежда на мисълта, че дори и пети оператор няма да промени картинката.

Геуе
Геуе

Сори, В ИТАЛИЯ

Zero
Zero

Ела си дома бе! Мани жабарите. Тук си е яко. Валяме си се в калта и ни е гот!

Ами аз
Ами аз

Само не ми стана ясно с какво въпросната услуга е по-различна/по-добра от Вайбър да речем? Освен че реално си я плащаш като телефонна услуга.

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Абонатите на ”А1” пък имат предимството да НЕ могат да провеждат качествени разговори, дори в центъра на София. Като ги питам – защо нямам 4G в центъра❔ – отговорът е – защото сте в дупка … ?.
Друг въпрос – кога ще имате VOLTE❔ – отговор – още не е ясно … ?.
Защо кабелния интернет не ми осигурява клипове с HD качество❔ – отговор – е … то е само на моменти … ?.

Мартин
Мартин

Поддържат се само 6 модела телефони (около 1000 лв всеки ) .
Имам нов телефон с 4G сим карта и 4G Voice услуга,но получих SMS че не се поддържа на този телефон.

обонго
обонго

И какво точно ще спечели клиента от тази безсмислена услуга? Единствено ако някога това стане масово, оператора може да облекчи натоварването на мрежата си.

Велислав Велинов
Велислав Велинов

От Виваком (Вивател) съм толкова разочарован, че дори да ми предлагат заплащане за да ползвам техните услуги няма да се съглася!