Клиентите предпочитат да гледат видео на таблет, не на обикновено РС

0
38

Хората, закупили си таблет, гледат видео онлайн доста по-често от хората с обикновен настолен компютър. И това не е изненадващо – таблетите са по-лесно преносими, дисплеите им са на много високо ниво, а и в крайна сметка са едни от най-модерните IT устройства в момента.

От Ooyala, компания, предлагаща видео продукти и обслужване, съобщават резултатите от свое проучване. След обстойно анализиране на начина, по който потрeбителите гледат видео в интернет, те заключват, че популярността на тази дейност се покачва и таблетите много помагат за тази тенденция. Повече от половината клипове, пуснати през таблети, са изгледани докрай, в сравнение с пуснатите през PC. Освен това, като цяло времето на изгледаните клипове е с 30% повече.

Друго откритие на проучването е, че 97% от всички гледания са осъществени през iPad. Разбира се, продукта на Apple владее пазара като цяло, но това сериозно число може да се дължи и на други фактори. Докато данните за видео услугите за iPad са достъпни от доста време, тези за Android се забавиха доста. Например, около година бе нужна на Netflix за да се появи нейна версия за таблет работещ под Android, докато вградения клиент Hulu Plus е недостъпен и до днес.

Ако имате таблет, споделете ползвате ли го за гледане на видео онлайн, или има и по-интересни дейности за вършене.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари