Google официално обяви, че безопасността на фирмения клиент за електронната поща Gmail за Android е на ново, по-високо ниво.

Това приложение ще предупреждава потребителите за фишингови препратки в получените имейли, когато се направи опит за преход по някои от тези линкове.

Когато кликнете върху подобна препратка, Gmail за Android ще ви съобщи, че уеб-сайтът, който възнамерявате да посетите, може да открадне вашите персонални данни, включително данните за онлайн банкирането и друга подобна конфиденциална информация.

По всичко личи, че данните за потенциално опасните уеб-сайтове, специално създадени за кражба на персонална информация и за заразяване на компютърните системи, приложението взема от базата данни Google Safe Browsing.

Засега не е ясно, дали новата система на Google за борба с фишинга ще блокира един от най разпространените методи – имейлите уж изпратени от Google или други подобни, уведомяващи потребителя, че трябва да извърши някакви действия с акаунта, а всъщност го препращат към фалшив уеб-сайт, който изглежда абсолютно по същия начин, но присвоява въведените потребителско име и парола.

Новите възможности за блокиране на фишинга влизат в сила за всички потребители с Gmail за Android с версия 7.4.23 или по-нова.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари