Кои автомобили шофира Илън Мъск

8
2363

Илън Мъск изброи в Twitter автомобилите, зад волана на които сяда всеки ден. Логично, те всичките са произведени от неговата автомобилна компания Tesla.

„Най-често използвам Model S Performance с най-новата версия на компютъра FSD. Нашият нов хидравличен усилвател за волана и адаптивното демпфиращо окачване са великолепни. Следват Model 3P и след това Х, ако съм с децата. Ускорението е особено приятно“ – написа в Twitter генералният директор на Tesla.

Model S Performance, който най-много обича Мъск се ускорява от 0 до 60 мили (96,5 км/ч) за 2,4 секунди и това е рекордното постижение при електромобилите. Максималната скорост на този електрически автомобил е 163 мили в час (262 км/ч). Автомобилът е оборудван с най-новата версия на специализирания компютър, който Tesla представи в началото на годината. Електромобилът има модернизиран двигател и използва новото адаптивно окачване Raven.

Model 3P е с малко по-слаби характеристики. До 60 мили в час този модел се ускорява за 3,2 секунди. Електромобилът има два независими двигателя на предния задния мост. Използва се електронно регулиране на задвижването и проходимостта на Model 3P е изключително висока. А ако единият двигател се повреди, електромобилът без проблеми може да продължи движението си, като използва само другия.

Model Х е най-безопасният кросоувър в света, твърди Tesla. Автомобилът има седем места, а Мъск има петима сина. Компанията специално подчертава, че получаването на травми в Model Х е с нищожно малка вероятност. Електромобилът има панорамен покрив, а вратите му се отварят нагоре, подобно на „крилата на сокол“ – израз, който започна да става популярен. Model Х се ускорява от 0 до 100 км/ч за 5 секунди.

В сайта на Tesla може да видим, че Model S Performance струва $90 115, Model 3P — $46 315 и Model Х — $95 315. Милиардерът заяви, че не ползва никакви отстъпки при закупуването на автомобилите на Tesla.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
6 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Много голям! Един от малкото хора на които мога да се поклоня!
Идеите тяхното конструиране и реализация са просто умопромрачително амбициозни и бързо реализирани.

Палустиниец
Палустиниец

Само внимавай като се покланяш да не му погълнеш лиската 🙂
То бива такова дулеблизвство, но като твоето няма просто…

KING SOROS, BABY!
KING SOROS, BABY!

Човека възхвалява един истински предприемач – човек, който променя света. А ти, руски гъзоблизецо, си бачкай за 600лв. в завода за вафли и злобей! Друго не ти остава 🙂

shmaizera
shmaizera

човека ще остави следа в историята…а ти ще оставиш само лоши впечатления….

Ебачев
Ебачев

Жалко че и той се издуха вече….времето не прощава на никой….

анонимен
анонимен

Бих добавил, че е много голям заради проекта Спейс Екс. Много са се пробвали, но той го направи. Единственият на планетата, който успя да прехвърли топката от производството и пласирането на оръжия към покоряването на планети. Сега ще кажете, че това е ала бала, но помислете малко. Най-голямата индустрия в Света, 100 пъти по-голяма от която и да е друга, че да не е и повече, стотици години наред се наливаха огромни потоци от пари в нещо толкова анти човешко и лишено от какъвто и да е смисъл. Новата кауза пак е лишена от смисъл, но поне е далече от… Виж още »

Dave
Dave

Има неточност в превода – не ползва най новия компютър а ползва тестови компютър. Тоест дори шефа на Тесла участва в тестването на новите версии.

Пора
Пора

Е то ако не шефа кой най добре може да тества собствения си продукт!