Кои бяха най-досадните думи през 2013 година?

0
52

Още в средата на ноември „selfie“ (автопортрет направен с мобилно устройство) бе обявена за дума на годината. Същият термин, обаче, наскоро влезе и в друга годишна класация, но този път в 39-тия „Списък с думи, които трябва да бъдат премахнати от официалния английски език заради неправилна или прекалена употреба или заради безполезността си“. Този списък се изготвя всяка година от Щатския университет „Лейк Сюпириър“.

Съдържанието във всеки списък се изготвя на базата на думи, които онлайн потребители изпращат като предложения до университета и се публикува в завършена форма в последния ден на годината. Тази традиция датира от 1975 година насам, когато директорът по връзките с обществеността в „Лейк Сюпириър“ Бил Рейб и колегите му решили да предприемат мерки за забраната на прекалено досадните думи.

Но да се върнем към тазгодишната класация. Освен „selfie“, в нея са включени и думи като „Obamacare“ (име, което медиите използват, говорейки за Закона за достъпна здравна помощ предложен от администрацията на Обама), „twerking“ (провокативен стил на танцуване, който доби популярност след скандалното представяне на поп певицата Майли Сайръс по време на наградите за музикални видеоклипове на MTV), както и „hashtag“, „Twittersphere“ (общността, която ползва Twitter), „fan base“ (буквално „фенска база“) и наставките „-агедон“ и „-покалипс“.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари