Кои продукти и услуги изгубихме през 2012 година?

0
23

Както всяко нещо в живота, така и технологичните продукти или услуги изгряват и залязват. Някой ден това ще стане и с Facebook или Skype, макар че в момента повечето хора не могат да си представят живота си без тях. С този материал хвърляме поглед назад към последните дванадесет месеца, за да си припомним за всички онези продукти, които бяха изтеглени от технологичния пазар.

Microsoft, например, окончателно изтеглиха от пазара линията си музикални продукти Zune. Това се случи миналия юни – шест години след представянето им. Музикалните плейъри от линията бяха спрени от производство още през октомври 2011 година, но до юни 2012 година функционираше настолния софтуер носещ същото име, който в крайна сметка бе изместен от Xbox Music.

Безспорно една от най-големите загуби в онлайн пространството е тази на сайта за споделяне на файлове Megaupload. Това се случи още в първите седмици на януари, след като домът на създателя на сайта Ким Дотком бе окупиран от полицаи. Apple пък сложиха край на услугата си за синхронизиране на файлове в облак iDisk, след като преминаха на iCloud.

Сред останалите изтеглени от пазара продукти и услуги се нареждат също Google Apps Standard, Meebo Messenger и компютърното устройство Pano на американската компания Pano Logic.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари