fbpx
15.2 C
София

Кои ще бъдат ТОП-5 най-търсените IT-специалисти през 2022 г.?

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Американската технологична платформа Venture Beat определи топ 5 ИТ-специалностите, които ще бъдат най-търсени сред работодателите през 2022 г.

Изданието пише, че през двете години на пандемията и дистанционната работа много специалисти са взели решение за кариерни промени, а търсенето на ИТ-специалности продължава да расте. Ето кои са сред най-перспективните специалисти от IT-сферата, които ще бъдат търсени и през 2022 г.

JAVA-разработчик

Това е специалист, който създава уеб-приложения, приложения и софтуер. Java разработчикът участва във всички етапи от разработването на продукта. Отговорностите на специалиста могат да варират значително в зависимост от компанията и конкретната позиция, но във всеки случай той трябва да е добър в разработването на кодове и следенето за производителността на приложенията.

Cloud-архитект

Това е специалистът, който внедрява стратегията за облачни технологии, тоест разработва дизайна на облачните приложения, наблюдава облака и го управлява. Специалистът трябва да знае езиците за програмиране Python, Ruby и Elixir, да има опит в ИТ-инженерството, както и да има лидерски качества.

Product-мениджър

Този специалист трябва да следи развитието на проекта, от етапа на неговото планиране до пускането на продукта. Проджект-мениджърът наблюдава изпълнението на задачите от останалите служители, така че от него се изисква опит в управлението на персонала, аналитични умения, както и способност за работа с инструменти, като PivotalTracker и Jira.

Специалист по кибербезопасност

Такива специалисти се наричат ​​още „бели хакери“. Те защитават компаниите от хакерски атаки, а потребителите от кражба на техните данни. За да бъдете професионалист по киберсигурност, трябва да разбирате компютърната криминалистика, да можете да решавате проблеми свързани със сигурността на различни платформи и да имате добри комуникационни умения.

Специалист по данни или Data Scientist

Това е специалист, който използва машинното обучение за прогнозиране и анализиране на данните. Той трябва да идентифицира проблемите в анализа на данните, да дефинира правилно данните и променливите, както и да обработва големи обеми от данни и да съобщава резултатите от своя анализ. За да бъдете добър специалист, трябва да знаете езиците по статистическо програмиране, като R, Python или SLQ и да сте запознати с data mining (извличане на данни).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини