Колективен съдебен иск срещу Apple заради прах в екрана на лаптопите

6
1575

Притежатели на лаптопи на Apple подадоха колективен съдебен иск срещу корпорацията от Купертино. Причината е наличието на прах зад защитното стъкло на мобилните устройства, понеже Apple не е поставила противопрахови филтри. Прахта значително влошава изображението и оказва влияние на производителността на компютрите понеже процесорите се нагряват повече.

Прахта не може да се премахне от потребителя и води до твърде скъпо струващ ремонт. Това е и основната причина за недоволството на потребителите, участващи в колективния иск. Адвокатът на юридическата компания, който движи делото отбеляза, че Apple е получила статута на най-скъпата в света компания благодарение на своите клиенти, които високо ценят нейната качествена и надеждна продукция. Но за голямо съжаление, Apple не оценява това и не желае да поеме отговорността за този недостатък на своите лаптопи.

Този ремонт струва цели 100 долара“ – се казва в изявлението на Hagens Berman. А популярният уеб портал MacRumors уточни, че извънгаранционният ремонт струва $600.

В иска са указани както лаптопите MacBook Pro, MacBook и MacBook Air, така и десктоп компютрите iMac и iMac Pro, излезли на пазара през периода от 2013 до 2019 година.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mathur
mathur

Поредните Идиоти изгорели от ай шит….

Тери
Тери

Не са изгорели, прашасали са..

На Красс Краса
На Красс Краса

Добре, че си глупавичък на куб. Във вакуума в междуушието ти дали има шанс да се появи мисълтта, че автора е коригирал текста, след като му направиха забележка? Даже се вижда, че е коментирал проблема. Май няма вероятност за такова нещо. Ще си остане пълен ваккъм. Гледай да не спукаш тъпанче, че рязко ще ти се напълни главата с въздух и ще имаш главоболие.

Киро
Киро

Ееее, защо изтрихте другите коментари. Този сега седи глупаво без контекста на предните 4-5 липсващи кометнар

влажен чеп
влажен чеп

Просто за да запазят трендовете на печалба, трябва да свалят качеството, защото трудно ще накарат нови потребители да си купят епъл, а не всички стари, биха си сменили устройството ей така.

Тери
Тери

Ей хейтъри….това не е прах, това е Apple Dust From The Moon, само знаете да хейтите. А хората им е включена в цената, ценен актив е, но като не разбирате…Те за това държат цена, заради прахта, заради друго какво, бегом сега да купите по няколко лаптопа, гледайте да са 15 инча, там прахта е повече!