Колите на Google са имали 272 аварии и 13 пъти са избегнали катастрофа на косъм

0
26

Между ноември 2014 г. и ноември 2015 г. самоуправляващите се коли на Google са претърпели 272 аварии и са щели да се блъснат 13 пъти, ако човекът зад волана не се е намесил.

Всичко това личи от документ на Департамента по превозните средства на щата Калифорния. Данните са подадени, тъй като всяка компания, която иска да получи лиценз за тестове на автономни коли, трябва да предостави точна информация за инцидентите с тях. Съгласно дефиницията, това означава всеки един случай, когато водачът, отговарящ за безопасността е трябвало да се намеси, за да коригира колата.

В тестовете са участвали общо 14 коли, сред които собствени модели на Google и модифицирана версия на Lexus RX450s. Колите са изминали повече от 500 000 километра.

272-та инцидента са комбинация от проблеми в комуникацията между различните части на колата, дефекти в сензорите и в спирачките и волана.

„Властите са прави да поставят нашата безопасност на първо място„, коментира изнесените данни директорът на неправителствената организация Consumer Watchdog Джон Симпсън.

„Как може Google да предлага кола без волан и без водач, когато собствените им тестове показват, че само за 15 месеца роботизираната технология се е провалила толкова много пъти?“, пита още той.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари