Колко струва вашата Facebook страница?

0
159

Компанията Vitrue, която се занимава с изследвания и мениджмънт в областта на социалните мрежи, вчера представи безплатен инструмент, който е проектиран да оценява стойността на страниците в най-голямата социална мрежа Facebook. С помощта на Social Page Evaluator всички заинтересовани и най-вече рекламодателите, ще могат да добият по-ясна представа за стойността на отделните страници в социалната мрежа.

Всичко, което трябва да направите е да въведете адреса на страницата, която искате да проверите и да натиснете бутона за пращане на информацията. След това ще получите отчет и оценка, които са базирани на различни фактори, сред които броят на феновете, мненията които се публикуват всеки ден, взаимовръзките, активността и други.

За точността на алгоритъма може да се поспори, но определено Social Page Evaluator ще помогне на тези, които искат да представят страницата си пред рекламодателите по адекватен начин. Алгоритъмът използван от Vitrue за тази система е подобен на този, с който компанията оцени феновете на отделните марки във Facebook и представи в пари тежестта на всеки почитател на дадена компания. Само преди месец, изследване на Vitrue установи, че всеки фен носи по 3.6 щатски долара годишно на известните марки.

Можете да изпробвате инструмента Social Page Evaluator и сами ако последвате тази връзка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари