Колко струва един Facebook фен?

0
46

Според изследване на компанията Vitrue, която се занимава с дейност в социалните мрежи, всеки фен във Facebook носи на известните марки по 3,6 щатски долара годишно. Фен страница с един милион почитатели носи средно 3,6 милиона долара. Според Vitrue, това е само върхът на айсберга при ползите, които могат да носят сайтове от сорта на Facebook и Twitter.

Vitrue е компания, която се занимава с маркетинг в социалните мрежи. Мотото им е “ние правим марките социални”. От Vitrue изготвят стратегически подходи за стъпване на социалния пазар, предлагат мениджмънт на социални технологии, създават профили на марките и дизайн за необходимите приложения. Техни партньори са много известни марки, сред които Nascar, DELL, Hyundai, AT&T, Dove, Asics, CNN, Cartoon network, Sony и много други.

Все повече компании инвестират пари за промотиране на марките си в социалните мрежи и явно от това наистина има полза. Едва ли някой ще инвестира пари в някаква дейност без да очаква възвращаемост.

Статистическата информация, която изнася Vitrue е базирана на ефектите от всичките 45 милиона страници, които поддържа компанията за своите клиенти и партньори. Потенциалните ползи за марките със силни фен страници във Facebook са огромни. Особено ако се съчетаят възможностите на социалната мрежа с някои от инструментите, които таргетират аудиторията на високо равнище.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари