Колко струва хубавото време в Москва

1
6

Разпръскването на облаците през четирите големи официални руски празника струва 346 милиона рубли ($5,22 милиона).

 

Официалните празници в Русия се съпровождат от паради и митинги. Навярно всички са забелязали, че по време на тези празници времето в Москва е винаги ясно и слънчево, без нито един облак. Наистина, подготовката на парада за 9-ти май струва скъпо и няма да е добре, ако вали дъжд.

Ето защо по време на тези празници се осигурява хубаво време. Нищо фантастично няма в този процес и това е една добре отработена практика. Сега стана известно, колко точно струва този процес на държавата. РБК съобщи, че разпръскването на облаците за 9-ти май струва 85,9 милиона рубли ($1,3 милиона). Общата сума за четирите официални руски празника е 346 милиона рубли ($5,22 милиона).

Използват се контейнери с течен азот, въглероден диоксид и цимент, които се пускат със самолети и автоматично се отварят и разпръскват своето съдържание в облаците. Специален софтуер следи, да няма повторна обработка на един и същ облак. Подготовката за мястото и височината на която да бъдат изхвърлени контейнерите става чрез метеорологични сонди и програмно осигуряване, което обработва техните данни и намира центровете за образуването на облаци, скоростта на ръст на облачната маса, движението на въздуха на различна височина. Едва след всички изчисления летците товарят контейнерите за да осигурят ясно време.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
YnS Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
YnS
YnS

Интересна статия! 🙂