Колко сървъри поддържат технологичните компании?

0
33

Intel със 100 хиляди сървъра, Microsoft са с около 50 хиляди, а Google е с 1 милион сървъра

От Gizmodo пуснаха доста интересна информация, която са получили от Intac. Става въпрос за визуално представяне на това колко приблизително са сървърите, които се притежават от основните технологични компании. Когато заговорим за цифри няма да е трудно да забележите колко много са „сървърните ферми” в днешно време.

Intel, например, включват над 100,000 сървъра в арсенала си, докато компаниите Facebook, AT&T и Time Warner Cable притежават около 20,000 и 30,000. Въпреки че няма как да видите всички тези сървъри, информацията поднася някои доста интересни факти на обществото.

Не е тайна, че Google е огромна компания. Но дали наистина потребителите осъзнават колко големи са тези корпорации? Компании като Microsoft, Amazon, и eBay имат по над 50,000 сървъра, като официалната бройка не е съобщена от нито една от тях. За сравнение, Google поддържа над 1,000,000 сървъра. Това е приблизително 2% всички сървъри по света. Графиката по-долу показва точно колко огромна е компанията Google (в сравнение с другите технологични компании).

Графиката може да видите тук:

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари