Колко точно Google знае за вас?

4
5056
Всички знаем, че Google събира данни на своите потребители. Основната идея е по този начин компанията да продава реклами, от което да си набира и средства.

Сайтът TheBestVPN изготви и пълен списък как всъщност работи американският гигант в това отношение. Със специална графика сайтът показва как Google следи потребителите си и колко добре всъщност ги познава.

Апликациите на търсачката всъщност ѝ дават изобилие от информация за този, който е пред екрана. Независимо дали става въпрос за дисплея на компютъра, на лаптопа или на телефона. От личните данни за това кой всъщност сте вие, до интересите, пътуванията и бъдещите цели.

Но тук определено можем да говорим за много повече от сухи цифри и факти. Всъщност благодарение на лицевото разпознаване в снимките на Google, гигантът има достатъчно добра идея и кой всъщност визуално сте вие. Ако пък използвате гласови команди на своя Android, то значи Google знае и как звучите.

Ако пък сте почитатели на Google Fit, бъдете сигурни, че и здравословното ви състояние е известно на търсачката. Освен това е налична и информацията за това с кого общувате, какви книги и филми харесвате, коя е любимата ви храна, любимият ви магазин и т.н.

Можете да видите и по-детайлно как всъщност изглежда събирането на информация от Google. Предупреждаваме, че за следващото изображение е необходим английски език.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари