Компанията за дезодоранти Axe изпраща хора в космоса

1
76

Производителят на дезодоранти Axe обяви старта на международен конкурс с рекламна цел, в рамките на който 25 души от целия свят ще получат възможност да летят в космоса. Това става ясно от прес релийз на сайта на производителя на козметика. Успоредно с това Axe пуска нова продуктова линия Axe Appollo.

Рекламната кампания, която се нарича „Отлети мъж, върни се герой“, ще се проведе през 2013 г. в 72 страни по света. Тя стартира в четвъртък (10 януари), а желаещите да вземат участие в конкурса, трябва да се регистрират на сайта axeappollo.com.

Победителите в националните кръгове ще бъдат излъчени в рамките на три последователни етапа: гласуване на сайта на кампанията, онлайн състезание и продуктов кръг. Победителите в националните кръгове ще бъдат събрани във Флорида, в международната космическа академия Axe Appollo Space Academy, наречена така по аналог на академиите на американската космическа агенция NASA.

По време на космическия лагер (space camp) ще бъде проведен вторият кръг от състезанието, който включва полет с реактивен самолет, изпитване на състоянието на безтегловност, както и работа с т.нар. „центрофуга“ за подготовка на астронавти. С помощта на тези изпитания ще бъдат тествани способностите на всеки участник да полети в космоса.

25-та финалиста ще бъдат избрани от жури, включващо 83 годишния космонавт Бъз Олдрин, пилот на кораба Аполо 11, който през 1969 г. каца на Луната и още двама члена. Победителите ще преминат 3 – седмичен курс на обучение, в края на което ще бъдат изпратени до границата на космическото пространство, на 103 км. над Земята в двуместния кораб XCOR LYNX KM2.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари