Компанията Bitmain на Джухан Ву и Микри Чжан бе основана в Пекин преди едва четири години.

За това кратко време Bitmain не само се превърна в едно от най-големите предприятия за добив на криптовалута в света, но и в производството на специализирано оборудване за майнинг. Компанията произвежда и продава ASIC майнъри и управлява собствени пулове за добив на цифрова валута. Пазарните аналитици пресметнаха, че за цялата 2017 година Bitmain е спечелила повече от Nvidia.

Според най-консервативните анализи, базирани на 75% от брутния доход и 65% от операционната печалба, компанията за добив на криптовалута е реализирала за миналата година доход от $3,5-$4 милиарда. Същите аналитици пресметнаха, че за аналогичния период Nvidia е реализирала $3 милиарда. Пресмятанията са направени от аналитичната компания Bernstein, която подчерта, че по-голямата част от доходите се генерират от ASIC устройства за добив на цифрова валута и предоставянето на големи изчислителни мощности под наем.

Аналитиците подчертаха, че за достигането на тези впечатляващи финансови показатели на Bitmain са и били необходими само четири години, докато Nvidia е постигнала аналогични резултати за шест пъти повече време.

Експертите обръщат внимание, че китайската компания е увеличила доходите си и благодарение на разкриването на нови филиали в Канада и Швеция.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари