Компанията car2go дава под наем в Париж електромобилите Smart EQ fortwo

0
410
Smart EQ fortwo

Компанията car2go стартира в Париж своята нова услуга за предоставяне на електромобили под наем. На първия етап в столицата на Франция излизат 400 електромобила за градски условия Smart EQ fortwo, които могат да бъдат взети и оставени в произволно място на Париж.

Ако търсенето превиши очакванията на компанията, тя е готова през 2019 година да добави в своя екологичен автомобилен парк още няколко стотици електрически автомобила.

Париж ще стане 15 европейски град и 26 световен град, в който car2go предлага своята услуга, включваща и хибридни модели. Що се отнася само до електромобилите, те се предлагат в още три града на Европа – Амстердам, Холандия, Щутгарт, Германия и Мадрид, Испания.

Избран е именно електромобилът Smart EQ fortwo, понеже този компактен модел е много удачен за тесните улички на Париж. И разбира се, защото се произвежда във френските поточни линии Daimler AG.

Услугите на car2go се ползват от над 400 000 потребители, които са изминали под наем над 79 милиона километра, Изследванията показват, че един подобен електромобил под наем в улиците на големите градове, заменя 15 стандартни автомобила с ДВГ. Това намалява задръстванията и осезателно подобрява екологията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари