Компанията Case представи изцяло електрически багер

3
882

Електрификацията на транспорта вече не е само при автомобилите. Редица компании започнаха предлагат електрически варианти на тежките машини, използвани в строителството минното дело и в други подобни области.

Новата тенденция нагледно се демонстрира от американската компания Case, която представи на пазара изцяло електрическия багер Case 580 EV, оборудван с акумулаторен блок с капацитет 90 KWh. Едно зареждане на батериите е достатъчно за непрекъсната тежка работа в продължение на 8 часов работен ден.

Компанията производител подчертава, че електрическият багер е значително по-добър от дизеловите аналози. Преимуществата са много: CASE 580 EV има мигновен висок въртящ момент, докато дизеловите двигатели на празен ход работят с ниски обороти и имат нужда от известно време, за да достигнат необходимата мощност. Новият багер не отделя парникови газове и показва по-висока производителност, тъй като е възможно едновременното използване на трансмисията и кофата, понеже неговата хидравлика и задвижване се захранват от акумулаторния блок отделно. И още, CASE 580 EV работи при много по-нисък шум и няма опасност от увреждане на ушите на работниците. Нещо повече – неговата поддръжка е с 90% по-евтина в сравнение с дизеловите багери.

Цената на CASE 580 EV в анонса не е указана, но компанията съобщава, че тя е по-висока, но разликата се възвръща само за пет години работа на електрическия багер.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

“ но разликата се възвръща само за пет години работа на електрическия багер.“
Това ако наричат малка разлика, аз съм трамвай.

Станислав
Станислав

Споко – всички знаем, че си трамвай, само че никой не иска да се вози на трамвая ти.

елТеххникА
елТеххникА

Личи си, че се прави за богатия свят… точно 8 часа издържа батерията … ами като стане на 2 години … ще почне 7 час и ходи обяснявай на шефа защо не работиш.Отделно ако имаш обект и трябва да работиш 9-10 часа … абсурдна е тази машина. То бива реклама на тока, но всички вкъщи имаме ток, факт – хубаво е. Но навън явно нещата не стават така както си ги представят гениите то Холивуд.