fbpx
-2.2 C
София

Компанията Foxconn възнамерява до 2025 година да завладее 10% от пазара на електромобилите

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Тайванският гигант Hon Hai Precision Industry Co., по-известен като Foxconn обяви, че излиза на принципно нов за себе си пазар. Reuters съобщи, че компанията за сглобяване и частично проектиране на iPhone се заема с производството на електромобили и вече е сключил стратегическо споразумение с друга голяма тайванска компания – Yageo Group. Foxconn не съобщава кога ще се състои анонсът на нейния първи електромобил, на заяви за намеренията си през следващите от 5 до 7 години да завземе 10% от световния пазар на електромобили.

Представител на Foxconn и Yageo уточниха, че новият алианс не е традиционно корпоративно предприятие. Двете компании обедняват ресурсите си за провеждането на серия изследвания и разработване на нови продукти от тази сфера. Foxconn поема предимно производствените задачи, а разработката на необходимите нови технологии ще се извършва най-вече от Yageo. И още, ръководството на Yageo е дало писмени гаранции на Foxconn, че ще предоставя своите ресурси на Foxconn по минимални и фиксирани цени. Foxconn от своя страна съобщи, че ще даде приоритет предимно на компонентите и производствените задачи на Yageo.

Партньорите споделиха, че бъдещата бизнес стратегия се базира на формулата ‘3+3’. Това означава развитието на три нови технологични области плюс три технологии от съвсем нов тип – изкуствен интелект, нови полупроводникови компоненти и комуникационни технологии от следващо поколение.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
да бе да
да бе да
1 година

Да бе, ще си купи някой такова „бижу“ Това е все едно да си купиш корейска кола.

Нови ревюта

Подобни новини