Компанията Mitsubishi е ударена от хакери

0
39

Днес най-големият японски доставчик в областта на отбраната – Mitsubishi Heavy Industries Ltd, съобщи, че е бил засегнат от хакерска атака и взломаджиите са получили достъп до компютрите на компанията. В медиите е била публикувана информация, че пробивът е бил в системите на фабриките за подводници, ракети и компоненти за атомни електроцентрали, съобщи Ройтерс.

В съобщението на Mitsubishi Heavy Industries Ltd се казва, че е възможно да са били откраднати данни при първия известен пробив в компютърните системи на японски доставчик за отбраната

Съществуват предположения, че произходът на атаките е от Китай, съобщава агенция Ройтерс.

Вестник Йомури съобщава, че приблизително 80 заразени с вируси компютри са бил открити в централния офис на компанията в Токио, както и във фабрики и заводи на компанията, вкл. Kobe Shipyard & Machinery Works, Nagasaki Shipyard & Machinery Works и Nagoya Guidance & Propulsion System Works.

Kobe Shipyard изгражда подводници и произвежда компоненти за строителство на ядрени електроцентрали. Nagasaki Shipyard произвежда ескортиращи кораби. Фабриката Nagoya произвежда направляеми ракети и ракетни двигатели. Това се съобщава от вестника, който се позовава на анонимни източници.

Mitsubishi Heavy Industries Ltd е най-големият в страната доставчик за отбраната. Компанията е спечелила в годината до миналия март 215 сделки на обща стойност $3,4 млрд. от японското министерство на отбраната, което представлява почти четвърт от бюджета на институцията за дадената година.

Mitsubishi работи в сътрудничество и с компании от американския отбранителен сектор, за които изпълнява поръчки.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари