Компания за информационна безопасност изпраща хард дискове с биткойни на желаещите да започнат работа в нея

14
2136

Американската компания Red Balloon Security, която се занимава с въпросите за информационната безопасност в интернет, измисли твърде необичаен начин за тестване на своите потенциални служители. Тя изпраща на кандидатите за работа криптирани хард дискове съдържащи около $5000 в биткойни. Този който успее да стигне до парите, получава покана за работа и въпросната сума в качеството на приятен бонус.

Уеб-порталът Business Insider съобщи, че във всеки от изпратените хард-дискове са криптирани 0.1337 биткойна. Това число не е избрано случайно – 1337 е цифровото значение на думата leet, която на американски сленг означава елит. Да напомним, че преди време Google изплащаше сумата от $1337 като възнаграждение за откриване на бъгове в своите продукти.

В пратките, които Red Balloon Security изпраща на своите кандидати за работа е поставен 3,5 инчов хард диск, преходник за неговото включване към USB порт и кутия бонбони Nerds. Освен това, в пратката е поставено писмо с инструкция описваща задачата. В тази инструкция се казва, че компанията не е направила десетки криптовалутни портфейли с биткойни. Криптопортфейлът е само един и биткойните получава този, който първи успее да изпълни поставената задача. За осъществяване на това своеобразно хакване се дава срок от една седмица, като може да се наложи използването и на поялник, а не само на софтуер.

Генералният директор на компанията заяви, че този метод за подбор на кандидатите за работа е идеален за подбор на специалистите, които ще се присъединят към екипа на Red Baloon Security. Той допълни, че компанията няма излишно време да чете автобиографиите и мотивационните писма на всички кандидати и предложеният нов метод е много по-подходящ.

4.3 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари