Регистрираната в Дубай компания Regal RA DMCC, дъщерна компания на Regal Assets Inc., получи първият в Близкия Изток държавен лиценз за търговия с криптовалути. Информацията е на Bloomberg.

Компанията е специализирана в инвестирането в злато, сребро, платина и паладий, както и в търговията със слитъци от благородни метали. Сега към арсенала с инвестиционни инструменти бяха добавени и четири криптовалути: Bitcoin, Ethereum, Ripple и Litecoin.

Освен това, компанията предложи на инвеститорите и офлайн услуга за дълготрайно съхранение на криптовалути директно в своя централен офис в Диамантената кула в Дубай. Този „електронен сейф“ е предназначен да обезопаси вложенията в криптовалути от хакерски атаки, вируси и престъпници.

Инвеститорите от целия свят виждат потенциала на криптовалутите, но не желаят да съхраняват големи суми в онлайн портфейли и борси, поради големия риск от пробиви, кражба на данни, вредоносни програми и други проблеми, които могат буквално да унищожат инвестицията. Ние предлагаме по-безопасен метод“ – заяви генералният директор на Regal Assets Тайлър Галахър.

След получаването на държавния лиценз екипът на Regal Assets започна изграждането на онлайн платформа за търговия с криптовалути. Компанията възнамерява да получи аналогични лицензи и в други държави.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари