Компания, собственост на Amazon, разкри модерен електрически дилижанс за ерата без шофьори

0
526

Zoox, компания, която е финансово подкрепена от Amazon, разкри своята версия за бъдещето на транспорта. Това е автономно електрическо возило, в което няма волан. Плановете са един ден то да може да бъде призовавано чрез мобилно приложение.

Zoox е организация, която иска да създаде услуга за градски роботаксита

Превозните средства трябва да са специализирани за целта и да се изработват от самата компания. Amazon харесва тази идея и през юни придоби 6-годишния стартъп на цена от $1.2 милиарда.

Дължината на тази кола, която прилича на нещо като дилижанс, е 3.65 метра. Вътре могат да се водят до четири души – двама по двама, едни срещу други. Може да се движи и напред, и назад. Има задвижване на всяко колело със самостоятелен мотор.

Батерията е с капацитет от 133 kWh и може да работи до 16 часа с едно зареждане. За по-добра безопасност има иновативни въздушни възглавници, които обвиват пасажерите. Така всеки един от тях е защитен самостоятелно и разграничен от всички останали.

Използва се комбинация от сензори – камери, радар и Lidar, за да има 270-градусов радиус на видимост във всеки един ъгъл на колата.

„Виждаме алармиращите статистики за въглеродните емисии и пътните инциденти. По-важно от всякога е да построим устойчиво и безопасно решение, което позволява на потребителите да стигат от точка А до точка Б.“, обясни изпълнителният директор на Zoox.

Вероятно интересът на Amazon е към това тази технология в един етап да се адаптира към доставките на компанията.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари