Компания търси човек, който да зареже смартфона си за 7 дни – дава 1000 долара

9
1793

Има голям шанс в момента да четете това от своя смартфон. Ако не използвате телефона си, то той със сигурност е на една ръка разстояние. Модерното общество наложи постоянната свързаност на хората с Интернет. Тя стана част от личния и професионалния ни живот. Толкова сме привикнали, че е под въпрос дали това е обратимо.

Голяма компания иска да разнищи въпроса

Какво обаче, ако можем да бъдем избрани от нея да получим 1000 долара, за да зарежем смартфона си за седмица. Въпросната компания иска той да бъде заменен от класически телефон с капаче, по време на експеримента.

Става на въпрос за щатския интернет доставчик Frontier Communications. Инициативата е наречена „Flip Phone Challenge” и идва на време за честването на 30-та годишнина от първия телефон с капаче на Motorola – MicroTAC.

Идеалният кандидат ще е човек, който е „пристрастен“ към смартфона си, има силно присъствие в социалните мрежи и/или е готов да заснеме преживяването си на влог. Колкото повече разчита на Wi-Fi връзка за съществуването си, толкова по-добре.

Той ще получи и специален пакет за оцеляване. В него има карта, защото все пак няма да разполага с GPS на телефона. В пакета има още джобен телефонен указател за записване на нужните номера, обикновен тефтер с писалка – за бележки, както и няколко CD-та, за да се справи с липсата на Spotify.

„Ако бъдете избран да използвате телефон с капаче, вместо смартфона си, за 7 дни (това са 168 часа), искаме да документирате преживяването си. Ще трябва да следите колко време ви отнемат основни задачи като изпращане на съобщения и проверка на имейла, колко пъти ви се иска да проверите нещо в Google, колко време спите, как се подобрява продуктивността ви (или как не се променя тя), закъснявате ли за срещи (все пак, как се оправят хората без Google Maps?). Дали това е най-лошото нещо, което ви се е случвало? Намерили ли сте свобода по време на приключението си? Искаме да чуем всичко. Тази информация ще бъде в пълна безопасност.“

Условията за кандидатстване са 18-годишна възраст и пребиваване в Щатите. Кандидатстването става от тук – има и повече информация за инициативата. Втв формата за кандидастване се пита какви социални мрежи използва кандидатаът, каква марка и модел на телефон ползва в момента. Трябва да се напише и кратко мотивационно писмо – до 200 думи. Възможно е да се изпрати и видео представяне.

Какво мислите за този експеримент? Бихте ли се включили в подобна инициатива? Наистина ли ние хората сме привикнали до такава степен с технологиите? Определено ще чакаме влога на избраника на FC с интерес.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
говеждо
говеждо

С удоволствие не бих ползвал изобщо телефон и за месец

телешко
телешко

за това няма как да те изберат, трябват им пристрастени

Elis
Elis

Първите два дни ми е странно. После се чувствам все по добре и по добре.
Периодично съзнателно се лишавам от смартфона си и използвам старата си моторола L7 . Не е с капаче,но е желязна от всякъде. 🙂

сдаа
сдаа

Нямам смартфон, ако искат и година ще избутам.

Кольо
Кольо

Много евтино искат да минат. Не е проблема да си оставя телефона и за без пари, ама ако ще се плаща, да не са толкова трагично малко стотинки.

U2FsaWY=
U2FsaWY=

@Даниел Маринов – Не се пише „Става на въпрос за“. Пише се „Става въпрос за“

Gag
Gag

Бих се пробвал ако имам алтернатива за 2FA

ddd
ddd

Тези пък, аз за $1000 не само смартфона ще зарежа за 1 седмица, ами и тока ще изключа.

Аз-Съм
Аз-Съм

и за 50 кинта го зарязвам , дреме ми за фона 😉