Компенсацията на Мариса Майер при уволнение от Yahoo е 55 млн. долара

1
4

Откакто Мариса Майер застана начело на Yahoo, някогашният интернет лидер има малко поводи за радост и продажбата на компанията вече изглежда съвсем вероятна.

А в случай, че русокосата шефка на Yahoo бъде принудена да напусне поста си при продажба или уволнение – на този етап и двете са еднакво вероятни – солидната сума от 55 милиона долара ще трябва поне донякъде да омекоти неприятния удар. Това разкритие направи самата компания, която обяви обезщетенията, подготвяни за високопоставените шефове в случай на кардинална промяна. Майер ще получи точно 54.8 милиона долара в брой и в акции, ако бъде уволнена в рамките на година от евентуалната продажба.

Според оценки на RBC Capital Markets, вероятната продажба на Yahoo ще бъде в доста широкия диапазон между 4 и 10 милиарда долара. Вероятността за бърза продажба на компанията стана още по-висока с идването на Джефри Смит в борда на директорите, които ще бъде един от тримата в специално сформирания комитет, оценяващ предложенията. Самият Смит, който е шеф на компанията-инвеститор Starboard, е гласовит критик на Майер и нееднократно я призова да работи за продажбата на Yahoo и да се оттегли от поста си.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Скъпо платена корпоративна ку**а на Мекопи***вците .