6.8 C
София

Компютри с Windows 10 замръзват след инсталирането на Anniversary Update, ето и начин за оправяне

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Мега-актуализацията Anniversary Update за ОС Windows 10 не тръгна много добре. Компютрите на много потребители спират да работят веднага след инсталирането на голямото обновяване. Reddit предложи решение на този проблем.

 

В началото се оплакаха само няколко десетки потребители, но техният брой непрекъснато нараства. Потребителите, които са инсталирали мега-актуализацията с помощта на автоматичното вътрешно обновяване на Windows 10 се оплакват, че компютрите им заспиват без никакви причини 20 секунди след включването. Рестартирането не помага. В Reddit се появиха съобщения, че някои компютърни системи замръзват след няколко минути.

Проблемът явно не е предизвикан от някакви външни приложения или софтуер на трета страна, понеже при стартирането в безопасен режим проблемът е съвсем същия.

А на някои компютри Anniversary Update не може да се инсталира и излизат грешките 0x80070057 и 0xa0000400.

 

Потребителят KuruQan на Reddit забеляза, че ако за инсталиране на Windows 10 Anniversary Update се използва стартираш диск, замръзването на компютрите на практика изчезва напълно.

 

Необходимо е да се свали ISO-образа на Anniversary Update с помощта на програмата Microsoft Media Creation Tool (go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=616936) и след това да се създаде стартиращ диск или флаш-стик, например с приложението Windows 7 USB/DVD Tool (microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool).

 

Сега започнаха да се появяват съобщения, че при някои компютри възникват грешки дори и след посоченото инсталиране, но техният брой е съвсем малък. Ще следим темата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини