Компютърен алгоритъм подбира идеалния партньор, като в „Черното огледало“

4
858

В един от епизодите на „Черното огледало“ се разказва за онлайн услуга за запознанства, която подбира идеалните партньори на базата анализа на множество параметри. Нещо подобно предлага стартъпът AIMM от Денвър. Младата компания създаде приложение, които избира идеалната двойка чрез анализа на данни с помощта на система, използваща алгоритми с елементи на изкуствен интелект.

В мобилното приложение на AIMM се използва гласови помощник и асистент, с който потребителят трябва да общува известно време. Според демонстрационното видео, процесът на търсене на половинката е много по-естествен и интригуващ в сравнение с другите подобни онлайн услуги. AIMM анализира хората не само чрез информацията, която те дават за себе си, но и на база данните, получени по време на общуването с него. По този начин профилирането на хората е много по-точно. Както и при другите алгоритми със самообучение, и тук, колкото повече данни се анализират (и повече срещи се осъществят), толкова по-точно става подбирането на най-подходящите двойки.

Потребителят трябва да разкаже на гласовия асистент за своите увлечения и навици, както и да отговори на най-разнообразни въпроси. Например какви котки той (или тя) харесва. След известно време ИИ помощникът съобщава, че е открит идеалният партньор и се уговаря среща. След срещата асистентът иска от двамата да разкажат впечатленията си от тази среща. Ако и двамата поставят висока оценка, приложението предлага нова среща, но по-важното е, че по този начин алгоритъмът се усъвършенства.

Създателят на това приложение Кевин Теман с надява, че AIMM ще може да конкурира Tinder и другите подобни услуги, Идеята изглежда обещаващо.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

И на мен така платформите ми казваха, че най-подходяща за мен е Парис Хилтън…
Ама на…

115
115

Остави я Парис, много е вятърничава, не става за сериозна връзка 😀

sw.hw
sw.hw

„AIMM foregoes Facebook logins and other invasive social networks to protect your privacy.“

В същото време, докато съм в сайта, ад-блокърът ми блокира фейсбук от този сайт..

DragonSlayer
DragonSlayer

Струва ми се доста тромаво и утежнено това приложение – покана за среща, даваме отчет, ако партньорът става правим втора среща… Къде ще му излезе края. Това са време и разходи.

Да пренапишат кода на AIMM така – безплатната версия да наема хотелска стая за два часа, а платената директно да се свързва с инстанциите, да уреждат документите и да се взимаме. Какво ще си играя аз на тука има – тука нема.