Компютърен срив намали 60 пъти цените на стоките в Интернет-магазина Walmart

2
33

На 6-ти ноември тази година към 11:00 часа хиляди Интернет-потребители успяха да поръчат в Интернет-магазина Walmart.com стоки с невероятна отстъпка от 99%. Скъпите модели монитори, цифрови проектори и много други електронни устройства станаха достъпни при много ниски цени. Новостта се разпространи като пожар в Туитър и всички евтини устройства, компютърни блокове и детайли бяха мигновено поръчани, преди собствениците да забележат, че се е случило нещо подобно.

Така например, проекторът IN2124, чиято търговска цена възлиза на $578,89 по време на „намалението“ е струвал само 8,85 американски долара.

Същото се е случило и с 24-инчовия монитор ViewSonic: отново цена $8,85 вместо стандартната 240 американски долара.

Интернет-магазинът вече е оправил ценоразписа си и официално обяви, че това не е хакерско проникване в сайта, а голям срив в работата на един от сървърите, съдържащ базата данни с цените и наименованията на стоките.

Walmart са отменили продажбата на поръчаните евтини стоки и върнала изпратените за тях пари на потребителите, като допълнително на всеки от тях е изпратен ваучър за 10 американски долара за главоболието около случилото се. Подаръкът не е много голям, но решението е достойно за всеки уважаващ себе си Интернет-магазин.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари