Компютърен шрифт, имитиращ почерка на Айнщайн

0
481

С помощта на новия шрифт всеки ще може да пише с почерка на Айнщайн. Типографът от Франкфурт, Германия, Харалд Гайслер (Harald Geisler) стартира кампания на сайта за потребителско инвестиране Kickstarter за реализиране на проекта „Шрифт Albert Einstein„. Необходима е инвестиция в размер на 15 000 американски долара, а към настоящия момент са събрани над $11 000.

През 2013 година, също чрез Kickstarter, типографът създаде шрифт, който имитира почерка на Зигмунд Фройд. За всяка буква има по четири различни символа, които се редуват и по този начин се създава усещането за ръкописен текст.

Гайслер ще използва същата техника и при шрифта с почерк на Алберт Айнщайн. Типографът е копирал стотици страници с почерка на Айнщайн и е създал цифрови копия на всяка ръкописна буква. Първият вариант за изчертаване на буквите вече е готов, а финансирането ще му помогне през следващите шест месеца да създаде допълнителните варианти на ръкописните букви.

Базовият комплект шрифтове, имитиращи почерка на знаменития Айнщайн ще струва 15 американски долара и ще може да бъде използван в в операционните системи Linux, Mac, Windows и iOS. Различните разновидности на новите шрифтове ще трябва да се заплащат отделно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари