fbpx
2.2 C
София

Компютърна система за разпознаване на лицето идентифицира човек с фалшиви документи

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Инсталираната миналата седмица в международното летище на Вашингтон система за разпознаване на лицата доказа своята ефективност, като засече човек, който се опитва да влезе в САЩ с фалшив паспорт.

The Verge съобщи, че това е мъж, долетял от бразилския град Сан Паулу и по време на проверката е показал френски паспорт, който дава право за влизане в САЩ без виза. Биометричната система за разпознаване на лицето намерила несъответствие при сверяването на изображението от френския паспорт с лицето на пристигналия.

След задействането на системата е направена повторна проверка, при която в пътника е намерен още един паспорт, показващ че той е гражданин на Конго. Малко по-късно, след решение на прокуратурата на САЩ самозванецът е екстрадиран и сега в продължение на 20 години няма право да влиза в Северна Америка.

Новата система за разпознаване на лицето в момента се тества в летището Вашингтон-Дълес, Вирджиния. То се намира на 42 километра от Вашингтон и обслужва столицата. Охраната на летището тества новата система от около 10 дни и се проверява, дали биометричната система ще може да се използва в автоматичен режим, без да се налага някой ръчно да включва сканирането.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини