Компютърните игри помагат да се справим с депресията

3
232

Методи за лечение на депресия има много и за всеки отделен случай се изисква индивидуален подход. Не е задължително обаче през цялото време да се лекуваме с хапчета — може да се използват и други начини. Един от тях бе предложен от учените от университета на Калифорния в Дейвис. Според проучване, направено от тях, лечението на депресията без лекарства е възможно с помощта на компютърните игри.

Освен, че са много интересни, те действат положително както при вътрешната депресия, причинена от химически дисбаланс в мозъка, така и при тази, която е причинена от външни фактори, например от раздяла или трудности по време на работа. За експеримента са били специално разработени игри и са били така структурирани, че да позволяват на хората да чувстват, че те контролират положението. Състоянието в тях по този начин се подобрявало и те преставали да се чувстват разтревожени.

Въпреки това обаче, учените отбелязват, че към момента остава неясно, дали играта просто носи облекчение и дава на човека възможност да се измъкне от затворения кръг. Възможно ли е да се лекува тежка депресия с тяхна помощ? Това ще стане ясно по-късно. Те разбира се няма да спрат до тук и ще продължат с тестовете, увеличавайки потенциала до максимум. Така, че относно въпроса, каква полза носят компютърните игри, след известно време може да се появи съвсем еднозначен отговор.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари