Компютър чете лекции и дава оценки

9
6

Великотърновският инженер Даниел Денев, заедно с други компютърни специалисти, е успял да разработи програма, която може да преподава уроци и лекции сама. Освен това тя може и да изпитва учениците и студентите. Програмата е в състояние да се справи с оценяването не само на тестове, но дава много точна оценка и за способността на учениците да пишат есета. На базата на елементи на изкуствения интелект компютърната програма сама се усъвършенствала и сравнявала знанията на учениците с базата данни от всички лекции, които са заложени в нея. Ако програмата се доусъвършенства, тя напълно може да замести преподавателите в университетите, каза инж. Денев.

Според изобретателите, когато тази система започне да се прилага, студентите щели да бъдат задължени да посещават само упражненията. Те ще могат да четат лекциите на домашния си компютър. До няколко дни разработеният проект ще бъде представен и пред министъра на образованието Даниел Вълчев.

Източник: в-к ’24 часа'

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
CoMMeRCiAlrainovkacanaNencheffPlamenPc Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
CoMMeRCiAl
CoMMeRCiAl

Кой ще я хакне първи ? 😀 😀 😀

rainov
rainov

Фамилията му мнго ме заинтригува (Денев) и се питам, баща му българин ли е или руснак?!

CoMMeRCiAl
CoMMeRCiAl

Като гледам , че е Даниел, май ще да е българин 😉

kacana
kacana

Не ми е ясно само как ще оценява есетата.

CoMMeRCiAl
CoMMeRCiAl

Ще ми има сигурно , някакви зададени параметри, обеми , думи , словосъчетания и т.н. :B)

Nencheff
Nencheff

Първо преподавателите ще се дигнат на бунт. Тази програма ще им ‘изяде’ хляба. Второ какво по-добро от това лекцийте да си ги четеш у дома на собствения си компютър. Винаги съм смятал, че посещаването на лекцийте е загуба на време. Така или иначе накрая пак си отиваш на изпит, но в същото време ако няма от къде да ги прочетеш се проваляш на изпита. Затова лекцийте да ги има в интернет страниците на съответните ВУЗ-ове е много добро решение на проблема да търчиш от тоз на оня, че да търсиш лекций.

PlamenPc
PlamenPc

няма да има приложение в България според мен тука хората са малко друг тип

moridinbg
moridinbg

Българи са я правели. Явно самата програма е малко друг тип 😉

badwarez
badwarez

Ох ще ме тръшнете от смях. Журналистите пак са украсили всичко. Не се кахърете на никого няма да изяде хляба. Уроците и лекциите ще си ги четете където искате. Важното е дали ще искате да четете знанията предлагани от ocw.mit.edu или от ecet.ecs.ru.acad.bg/bvu/ и какво ще намерите на едното и другото място :B)