fbpx
9.9 C
София

Конгресът на САЩ прояви интерес към Google Glass

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Група към Конгреса на на САЩ, която се занимава с информирането за начина, по който компаниите управляват личната информация на хората и се грижат за опазването й са отправили писмо към Лари Пейдж с въпроси относно запазването на личната конфиденциалност при използването на Google Glass.
„Още при появата на продукта ви се появиха редица статии, които бяха заети с обсъждането на технологическите характеристики и нововъведения на вашата технология, но имаше материали също така, които бяха насочени към въпросите относно опазването на личното пространство на личността“, пишат представителите на Двупартийната комисия по въпросите на приватността (Bi-Partisan Privacy Caucus) към Конгреса на САЩ. Това, което членовете на комисията искат да разберат от Пейдж е доколко и по какъв начин Google Glass засяга приватността на личността не само на ползващия продукта, но и на околните.

В събран вид осемте въпроса, които питат членовете на Комисията са:

1. По какъв начин от Google смятат да предотвратят непреднамереното събиране на информация относно потребителят на продукта, а така също околните без тяхното знание?
2. По какъв начин компанията смята да защити приватността на не-потребителите на устройството и информацията на потребителите решили в даден момент да хвърлят или продадат продукта?
3. Смята ли компанията да използва технологията за разпознаване на лица и ако да, то ще има ли възможност не-потребителите да изключат опцията да бъдат регистрирани посредством нея?
4. В кои случаи компанията смята да отхвърля предлагането на Google Glass, ако се установи, че продукта представлява риск за приватността на другите?
5. Ще бъде ли променена политиката на компанията по отношение на опазването на приватността (и как), за да бъдат посрещнати иновативните възможности на Google Glass?
6. Каква информация ще бъде събирана от устройството – с и без знанието на потребителя?
7. Ще бъде ли даден приоритет на разработчиците за бъдещите приложения за устройството?
8. Ще съхранява ли Google Glass данни в себе си и предвиден ли е някакъв защитен механизъм, който ще защитава тези данни?

Комисията изисква да бъдат предоставени отговори на въпросите й до 14.07.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини