Конфискуването на собствеността на Ким Дотком е по погрешка

1
15

Заповедта, с която полицията в Нова Зеландия е конфискувала собствеността на Ким Дотком, съосновател и ръководител на Megaupload.com, е невалидна, отсъди съдия Джудит Потър от Нова Зеландия. Причината за това е, че от полицията са използвали грешен документ.

На 19-ти януари сайтът беше затворен от федералните власти на САЩ заради обвинения в пиратство. На същата дата в Нова Зеландия бяха арестувани трима души от ръководството на MegaUpload Limited, сред които и двамата ѝ съоснователи – Дотком и германецът Матиас Ортман, който е директор на компанията.

Решението на съдия Потър означава, че Дотком има шанс да си върне някои от конфискуваните вещи, сред които са един Ролс Ройс и един розов Кадилак. Новозеландската полиция обаче е извършила две конфискации, за които са използвани две отделни заповеди, като само втората е грешна. Интересното е, че според съдия Потър властите са осъзнали грешката си и са се опитали безуспешно да включат цялото имущество в първия документ.

Дотком е роден с името Ким Шмитц, но го сменя легално. Той е гражданин едновременно на Германия и Финландия и живее в Нова Зеландия и понякога в Хонк Конг, където компанията Megaupload е регистрирана. Сега той е изправен пред заплахата да бъде екстрадиран в САЩ заради обвинения в нарушаване на авторски права и пране на пари. Засега той е на свобода под гаранция, но е следен електронно. Очаква се процедурите около екстрадирането да започнат през август.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Zeroadhesion Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Zeroadhesion
Zeroadhesion

Ким .com на свобода!