Конфискуваният от ФБР домейн Megaupload.org рекламира меко порно

1
221

Преди пет години по информация на ФБР,  76 въоръжени души от специалните сили с подкрепата на два полицейски хеликоптера осъществена атакуваха имението на Ким Дотком в Нова Зеландия, където той живееше с красивата си жена. От немския предприемач и собственик на най-големия сайт за споделяне и обмен на сайтове Megaupload бе конфискувано имущество за $17 милиона, включително и седем 60-инчови телевизори, разположени в стаята за компютърни игри, където Ким обича да се развлича. Заради ареста Ким Дотком изгуби първото място в световния рейтинг CoD:MW3.

 

Едновременно с ареста бяха конфискувани многобройните сървъри на Megaupload, които бяха инсталирани и работеха в САЩ. На върха на популярността си Megaupload имаше аудитория от 50 милиона души, а сайтът генерираше 4% от целия световен интернет трафик. ФБР „конфискува“ и домейните на Megaupload.

Като цяло през 2012 година бяха арестувани 7 души и конфискувано имущество за $50 милиона.

Делото и обжалванията за екстрадирането на Ким в САЩ продължава вече над 4 години. Дотком дори помисли да обяви банкрут поради огромните разходи за адвокати, а окончателното решение на съда се очаква не по-рано от 2017 година.

Но до днес ФБР контролира и сървърите, и домейните на Megaupload, включително Megastuff.co, Megaclicks.org, Megaworld.mobi, Megaupload.com, Megaupload.org и Megavideo.com. Първоначално там имаше съобщения, че домейните са конфискувани поради разследване. Но сега за посетителите на Megaupload.org е подготвен сюрприз.

Сега на този адрес е поставена реклама с меко порно. Същото се случи и с Megaclicks.org, Megastuff.co и Megaworld.mobi, но някои домейни вече са изключени. Всичко това би трябвало да е под контрола на ФБР, което все още е администратор на домейна. Причината за тази реклама е, че първоначално за тези домейни бе указан стария DNS сървър, чийто срок за регистрация неотдавна изтече и от това са се възползвали неизвестни злоумишленици. 

След като тази информация излезе в уеб-пространството, ФБР обърна внимание и замени използвания DNS сървър Cirfu.net и тази реклама скоро ще изчезне.

 

В същото време Ким Дотком се подготвя за екстрадиране в САЩ и счита, че неговият съдебен процес трябва да бъде директно предаван по YouTube.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари