На платформата за споделяне на различни дизайни и проекти, Behance, се появи интересна концепция за електрически автобуси. Тя е дело на потребител с името andy kim. Концепцията се нарича Publictube – директно презареждаеми електрически автобуси.

Представлява мрежа от превозни средства, в която всеки автобус е потенциална зарядна станция

Той може да се използва по стандартното си предназначение, но и за прехвърляне на енергия към друг автобус. Дизайнът е модулен, което позволява на всяка една бройка да може да се свърже с всички останали. За целта отпред и отзад има контактни точки, чрез които се пренася енергията.

Когато зарядът на един от тях е към края си, вместо да търси зареждаща станция, той може да се свърже с друг автобус за временно презареждане. Това значи, че поне на теория шофьорите никога няма да са твърде далеч от точка за зареждане. Колкото по-голяма е мрежата от тези возила в един град, толкова по-лесно и ефективно ще могат да доставят и разпределят енергия помежду си. Това няма да оказва кой знае какъв негативен ефект в изпълнението на маршрутите им.

Когато пък дойде краят на работния ден и всички машини се приберат в депото, идва следващият интересен момент. Можем да свържем всички тях в една своеобразна верига, която да се свърже с единичен източник на енергия. Автобусите сами ще разпределят ресурса помежду си и ще се зареждат едновременно.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари