Кораб в EVE Online бе продаден на търг за $33 000, парите отиват в помощ на огнеборците в Австралия

2
1064

На стойност почти $33 000 долара, рядък космически кораб Gold Magnate беше продаден за 1 001 001 PLEX в EVE Online. YouTube звездата Скот Манли направи печелившото наддаване, като спечели търг, организиран от собственика на кораба – Kelon Darklight (прякорът му в играта) – за да помогне на огнеборците в Австралия чрез кампанията на CCP Games “Plex for Good”.

PLEX е валута, която се използва като игрово време в EVE и за да си купите 1 милион от нея ще ви струва грубо $32 500 (~ 57 600 лв.). Gold Magnate е един от най-редките кораби в EVE Online, и е най-силната фрегата в играта. „Златният магнат“ е можел да се спечели само като награда от турнир и то само няколко пъти в историята на EVE. Повечето златни магнати в днешни дни са унищожени в битка или откраднати от пирати в играта.

В контекста на играта, 1 милион PLEX се равнява на 170 години игрово време. Те се равняват на 3.3 трилиона ISK, която е основната валута в EVE. Новите играчи започват с кораб, който струва най-много 5 милиона ISK, които се равняват на $0.05.

Това е най-скорошната благотворителна компания в помощ на Австралия, организирана от геймъри и гейминг компании. Humble Bundle до скоро предлагаше специален пакет в помощ на животните. Разработчикът на Destiny – Bungie – продава тениски за благотворителност. Call of Duty: Modern Warfare има Outback Pack. А разработчикът на Universim, Crytivo, дарява част от приходите си в помощ на Австралия.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
DragonSlayer
DragonSlayer

„. . а може би и най-скъпият космически кораб в Интернет.“

А някъде там Крис Робъртс се подсмихва снисходително.

stormofblood
stormofblood

Крис сигурно си мисли как да направи по скъп кораб да го пусне в продажба 🙂